Crna hronika
0

Oštra Luka: Načelnik optužio odbornika da mu je prijetio

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Centar javne bezbjednosti (CJB) Prijedor saopštio je danas da će podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv muškarca čiji su inicijali D.M. iz Oštre Luke, osumnjičenog da je verbalno napao i prijetio svom sugrađaninu D.S.

Načelnik opštine Oštra Luka Dragan Stanar prijavio je juče policiji da ga je pred zgradom opštinske uprave verbalno napao i prijetio mu odbornik u lokalnom parlamentu ove opštine Dušan Mastikosa.

"Sustigao me pred zgradom opštine, rekao mi da ga sačekam, a onda mi prišao, unio mi se u lice i, s podignutim kažiprstom, zaprijetio riječima 'I tebe ću ja riješiti'", rekao je Stanar Srni.

Odbornik Dušan Mastikosa odbacio je tvrdnje načelnika opštine da ga je verbalno napao i da mu je prijetio. "To nije tačno. Njegove prijave policiji su tendenciozne i usmjerene su protiv mene kao legalno izabranog predstavnika naroda i ja ću to dokazati pred nadležnim organima. On te prijave protiv mene vrši konstantno", rekao je Mastikosa Srni.

CJB Prijedor podnio je ranije protiv Mastikose zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog ometanja državnih organa u vršenju javnih funkcija.

Mastikosu teret da je ovaj prekršaj počinio 4. decembra, vrijeđajući i ometajući radnika Administrativne službe opštine Oštra Luka Borislava Gajića na njegovom radnom mjestu u prisustvu dvojice svjedoka od kojih je, kao i od vinovnika, policija uzela izjave.

Dušan Mastikosa u Skupštinu opštine Oštra Luka na prošlim lokalnim izborima izabran je kao kandidat Demokratske partije (DP) i obavljao je dužnost predsjednika Opštinskog odbora DP-a Oštra Luka.