Crna hronika
0

Oštećeni stolovi za rulet u "Coloseumu"

FENA
Prva PU obaviještena je u subotu u 22.45 sati da je u kockarnici "Coloseum club" u ulici Terezija, općina Centar Sarajevo, B.I., rođen 1966. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, oštetio stolove za igru.

Izlaskom na lice mjesta službenici policije su konstatovali da su stolovi i semafori za rulet pomjereni s razbacanim žetonima za igru.

U obavljenom razgovoru s A.G., odgovornom osobom kockarnice "Coloseum club", ona je izjavila da je B.I. nakon verbalne prepirke s njom, upotrebom fizičke snage oštetio više stolova za igru i elektronske opreme koja se nalazi na stolovima.

O događaju je obaviještena tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, koja je naložila da se svi akteri pozovu u službene prostorije te da se od njih uzmu pismene izjave.

Također je naložila da se od B.I. uzme pisana izjava u svojstvu osumnjičenog zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari, te da se nakon davanja izjave B.I. pusti iz službenih prostorija, a predmet dostavi u redovnoj proceduri, što je i učinjeno.