Pomak u istrazi
663

Osobe saslušane u MUP-u otkrile ime glavnog aktera povezanog sa ubistvom sarajevskih policajaca

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Njegoslav Milinković, osoba iz kriminalnog miljea, koja je dobro poznata policiji tokom saslušanja više osoba u prostorijama MUP-a Kantona Sarajevo, spominjao se kao glavni akter povezan sa ubistvom sarajevskih policajaca na Alipašinom Polju, Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Ovu informaciju, koja nam je nezvanično otkrivena od izvora bliskih istrazi, nisu željeli zvanično potvrditi ni u MUP-u ni u Tužilaštvo KS, kao ni činjenicu da je za njim raspisana potjernica.

Inače, Milinković je već duži period slovio kao član grupe koja se bavi krađama automobila, a time i član automafije koja hara sarajevskim područjem.

Tužilaštvo BiH je u junu ove godine podiglo najopsežniju optužnicu protiv 27 članova automafije takozvane sarajevske i sokolačke grupe, ali i klana iz Istočnog Sarajeva. Njima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milion KM.

U optužnici su se našla zvučna imena poput Miroslava Škobe i Srete Pajića, kao i ime spomenutog Njegoslava Milinkovića.

Kasno sinoć pojavila se za sada još nepotvrđena informacija da se Milinković javio policiji u Istočnom Sarajevu i kazao da se navodno nalazi na Zlatiboru, tvrdeći da nema veze sa slučajem na Alipašinom Polju.

Ime Milinkovića povezano je i sa vatrenim obračunom sa sarajevskim policijom na Termalnoj rivijeri na Ilidži 4. avgusta 2016. godine. Tada su pokušali obiti BMW.

U tom obračunu jedan od automafijaša je ranjen, te je 25 dana poslije umro u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Sam komesar policije Kantona Sarajevo Mevludin Halilović obraćajući se jučer na Vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Novi Grad spominjao je ove slučajeve, kazavši da se radi o dobro uvezanoj kriminalnoj grupi.

A s obzirom na težinu ovih krivičnih djela, on je naglasio da je važno da se teške krađe vode kao organizirani kriminal te procesuiraju u Sudu BiH.