{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanu Velagiću 27 godina zbog otmice i ubistva Rasima Husića

F
23.7.2010. u 16:42
0
0
Osmanu Velagiću 27 godina zbog otmice i ubistva Rasima Husića
0
Osmanu Velagiću 27 godina zbog otmice i ubistva Rasima Husića
Okružni sud u Banjaluci, Posebno odjeljenje za suzbijanje organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, osudilo je danas Osmana Velagića na kaznu zatvora od 27 godina zbog otmice i teškog ubistva Rasima Husića, te zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija.
Ranijom pravosnažnom presudom zbog krivičnog djela otmice izrečene su kazne zatvora, Đulagi Velagiću u trajanju od tri godine i šest mjeseci, Faruku Bukviću od dvije godine i šest mjeseci, Denisu Sikiću od godinu dana i Slobodanu Tadiću od jedne godine.

Podsjećanja radi, Specijalno tužilaštvo RS-a podiglo je 9. novembra prošle godine optužnicu protiv Osmana i Đulage Velagića, Faruka Bukvića, Denisa Sikića, Slobodana Tadića i Mladena Pejića, zbog postojanja osnovane sumnje da su kao organizirana grupa počinili krivična djela teškog ubistva, otmice, nedozvoljene proizvodnje i prometa oružja ili eksplozivnih materija i iznude.

Osmana i Đulagu Velagića i Faruka Bukvića optužnica tereti da su zajedno i po prethodnom dogovoru sa Srđanom Bundra iz Subotice tokom aprila prošle godine u namjeri da iznude novac od porodice Rasima Husića iz Berlina dogovorili i izvršili njegovu otmicu.

Rasima su zatim prebacili s teritorije RS-a na teritoriju Srbije, lišili ga života i u namjeri da prikriju zločin bacili ga u napušteni bunar na porodičnom imanju Srđana Bundre u Subotici.

Nakon toga su od njegove porodice pokušali iznuditi 150.000 eura.
U zajedničkoj akciji policije Republike Srpske i Srbije uhapšena je grupa osumnjičena da je otela i zatim ubila Rasima Husića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: