{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanu Poljaku drugi put izgorjela kuća

S
6.8.2009. u 14:50
0
4
Osmanu Poljaku drugi put izgorjela kuća
0
Osmanu Poljaku drugi put izgorjela kuća
U odsutnosti premijera Kantona Sarajevo Besima Mehmedića, ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Ibrahimović danas je, u pratnji direktora Uprave civilne zaštite KS Mustafe Kovača, obišao stanovnike Pijačne ulice na Stupu, čije su kuće izgorjele u požaru, kao i zgarište nekadašnjeg objekta sa drvnim materijalom preduzeća "Ećo-company", u kojem je požar nastao.
Stanovnicima čije su kuće izgorjele u požaru Kanton Sarajevo preko Uprave civilne zaštite KS osigurao je privremeni smještaj kod objekta Vatrogasne brigade na Stupu.

"Također smo unesrećene sugrađane obavijestili da im je u ovim prostorima osigurana i hrana, te ostale potrepštine neophodne za normalan život. Iskazali smo i spremnost da učestvujemo u raščišćavanju zgarišta njihovih kuća, kako bi se što prije krenulo sa sanacijom i rekonstrukcijom istih", kazao je direktor Uprave civilne zaštite KS Mustafa Kovač.

Firma "Ećo-company" snosit će troškove hitne sanacije i obnove oštećenih kuća, te da će se sa radovima krenuti odmah, nakon što se okonča uviđajni postupak.

"Prizor koji smo zatekli je zaista tužan i deprimirajući, ali s druge strane sretni smo jer nije bilo ljudskih žrtava. Institucije Kantona Sarajevo, u saradnji sa općinama i Upravom civilne zaštite, bit će na raspolaganju našim sugrađanima, ali i firmi 'Ećo-company' da pruže neophodnu pomoć i podršku, posebno u dijelu hitnog izdavanja potrebne dokumentacije, kako bi sanacija oštećenih kuća krenula odmah", istakao je ministar Ibrahimović, a javlja Press služba KS.

Jedan od vlasnika izgorjele kuće nije krio svoju tugu i zabrinutost, jer je ovo drugi put da svoju kuću vidi uništenu.

"Prvi put je bila potpuno uništena tokom agresije na naš grad i državu, a evo sada kada sam je uspio sanirati i dovesti u stanje uslovno za stanovanje doživio sam njeno drugo uništavanje. Moja porodica i ja smo noć prespavali u Domu za stara i iznemogla lica u Nedžarićima, a od danas ćemo preći u objekte koje nam je osigurala Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo. Nadam se da će rekonstrukcija i sanacija naših kuća početi odmah", tužno kaže vidno razočarani vlasnik jedne od potpuno izgorjelih kuća Osman Poljak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: