{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmanu Poljaku drugi put izgorjela kuća

S
6.8.2009. u 14:50
0
4
Osmanu Poljaku drugi put izgorjela kuća
0
Osmanu Poljaku drugi put izgorjela kuća
U odsutnosti premijera Kantona Sarajevo Besima Mehmedića, ministar za boračka pitanja KS Hajrudin Ibrahimović danas je, u pratnji direktora Uprave civilne zaštite KS Mustafe Kovača, obišao stanovnike Pijačne ulice na Stupu, čije su kuće izgorjele u požaru, kao i zgarište nekadašnjeg objekta sa drvnim materijalom preduzeća "Ećo-company", u kojem je požar nastao.
Stanovnicima čije su kuće izgorjele u požaru Kanton Sarajevo preko Uprave civilne zaštite KS osigurao je privremeni smještaj kod objekta Vatrogasne brigade na Stupu.

"Također smo unesrećene sugrađane obavijestili da im je u ovim prostorima osigurana i hrana, te ostale potrepštine neophodne za normalan život. Iskazali smo i spremnost da učestvujemo u raščišćavanju zgarišta njihovih kuća, kako bi se što prije krenulo sa sanacijom i rekonstrukcijom istih", kazao je direktor Uprave civilne zaštite KS Mustafa Kovač.

Firma "Ećo-company" snosit će troškove hitne sanacije i obnove oštećenih kuća, te da će se sa radovima krenuti odmah, nakon što se okonča uviđajni postupak.

"Prizor koji smo zatekli je zaista tužan i deprimirajući, ali s druge strane sretni smo jer nije bilo ljudskih žrtava. Institucije Kantona Sarajevo, u saradnji sa općinama i Upravom civilne zaštite, bit će na raspolaganju našim sugrađanima, ali i firmi 'Ećo-company' da pruže neophodnu pomoć i podršku, posebno u dijelu hitnog izdavanja potrebne dokumentacije, kako bi sanacija oštećenih kuća krenula odmah", istakao je ministar Ibrahimović, a javlja Press služba KS.

Jedan od vlasnika izgorjele kuće nije krio svoju tugu i zabrinutost, jer je ovo drugi put da svoju kuću vidi uništenu.

"Prvi put je bila potpuno uništena tokom agresije na naš grad i državu, a evo sada kada sam je uspio sanirati i dovesti u stanje uslovno za stanovanje doživio sam njeno drugo uništavanje. Moja porodica i ja smo noć prespavali u Domu za stara i iznemogla lica u Nedžarićima, a od danas ćemo preći u objekte koje nam je osigurala Uprava civilne zaštite Kantona Sarajevo. Nadam se da će rekonstrukcija i sanacija naših kuća početi odmah", tužno kaže vidno razočarani vlasnik jedne od potpuno izgorjelih kuća Osman Poljak.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: