Majka i kćerka iz Doboja
0

Oslobođene osumnjičene za ubistvo i kasapljenje

Sarajevo-x.com
Jela Janjić (75) i njena kćerka Nada Sojić (43), iz Osječanskih Čivčija kod Doboja, koje su privođene zbog sumnje da su ubile Boška Živkovića koji je kod njih živio neko vrijeme u vanbračnoj vezi sa Nadom, puštene su na slobodu.

Dežurni tužilac dobojskog Okružnog tužilaštva Uzejir Hajić je rekao da su one puštene nakon saslušanja, jer nema dokaza da su počinile pomenuto ubistvo.

"Obdukcijom nije ni utvrđeno da ostaci tijela pronađenog leša pripadaju Bošku Živkoviću. Moraće se uraditi DNK analiza da se utvrdi kome pripada tijelo. Nema ni oružja izvršenja ovog djela", rekao je Hajić i dodao da će predmeti koji su pronađeni u kući Jele i Nade biti poslani na vještačenje pa ako se dokaže da imaju veze sa pomenutim djelom, žene će biti opet privedene.

Boško Knežević je nestao prije mjesec i po, a njegov nestanak brat Nenad prijavio je 4. novembra. U subotu, 8. novembra, Nenad je sa rođakom Milutinom Gojkovićem u blizini kuće Jele i Nade pronašao donji dio tijela, za koji pretpostavljaju da je Boškov. Policija i rodbina Boška Kneževića juče je nastavila potragu za ostacima tijela.

"Glas Srpske" saznaje da je policija iz kuće Jele i njene kćerke Nade, osim bombe i metka, izuzela sjekire, kako bi se utvrdilo da sa njima nisu ubile Boška Kneževića. Mještani Osječanskih Čivčija pričaju da su vjerovatno Jela Janjić i njena kćerka Nada Sojić brutalno ubile Boška i isjekle ga. Rođak Kneževića Milutin Gojković tvrdi da je Jela odgovorna za ubistvo, a da je pronađeni dio tijela Boškov. To je, kaže, prepoznao po ključevima koje mu je ranije dao, a koji su pronađeni pored leša.

Sumnju da je Boško ubijen podgrijale su priče mještana da su se u vrijeme njegovog nestanka u kući Jele Janjić i Nade Sojić čuli pucnji.

Milutin Gojković je rekao da se po selu priča da je prije 13 godina Jela ubila svog unuka, Nadino tek rođeno muško dijete i zakopala ga pod drvo. Takođe nikada nije istražena smrt Jelinog muža Save Sojića, za koje mještani takođe krive Jelu.