Okružno tužilaštvo Bijeljina
0

Oslobođena četvorica uhapšenih u Srebrenici i Bratuncu

SRNA
Od petnaest lica uhapšenih juče na području opština Bratunac i Srebrenica zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovina ljudima i prostitucija, puštena su četiri zbog nedostatka osnova za određivanje pritvora.

"Tužilac nije pronašao osnov za pritvor kod ova četiri lica pa su oni sinoć puštena", rekla je Srni portparol Okružnog tužilaštva Bijeljina Danka Prodanović.

Iz pritvora su pušteni zamjenik načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković, imam Mirsad Huseinović, te direktor Srednjoškolskog centra u Bratuncu Nikola Rankić i Miladin Jokić.

Prodanovićeva je dodala da se jutros nastavlja istraga i o ostalih 11 lica i da će ona do popodnevnih časova biti saslušana, nakon čega će Okružno tužilaštvo moći da kaže više detalja.

Zadržani su Slavko Stojanović, Dragan Grujičić, Ranko Spajić, Dragan Kobatlija, Ljubo Jovanović, Milivoje Veselinović, Rade Ostojić, Miloš Mitrović, Ljubiša Zarić i Slaviša Simić, dok je Dragan Jovetić u bjekstvu.

Policijska akcija privođenja ovih lica izvedena je juče po nalogu Osnovnog tužilaštva Bijeljina u okviru istage protiv Mevle Manjić za koju se osnovano sumnja da je počinila krivična djela nasilje nad djetetom i trgovina ljudima radi vršenja prostitucije, podvodeći svoju maloljetnu unuku M.M.

Srna nezvanično saznaje da je žrtva ove afere maloljetna romska djevojčica, učenica Srednjoškolskog centra u Bratuncu, koja je prije mjesec dana nestala, a navodnoj je smještena u jednoj od "sigurnih kuća".