Oteli im novac i mobitele
63

Osam turskih državljana opljačkano u Gračanici, policija uhapsila petoricu osumnjičenih

A. K.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
Pet muškaraca iz Gračanice uhapšeno je zbog sumnje da su prije nekoliko dana u tom gradu opljačkali osam državljana Turske.

Naime, službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona su koordiniranim operativnim radom na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništvo počinjeno sa 12. na 13. novembar ove godine na području Gračanice nad osam državljana Turske, pronašli, identifikovali i uhapsili pet osoba.

Riječ je o F.I., J.Dž., Ć.B., E.I. i H.M. koji su osumnjičeni da su od turskih državljana otuđili veću količinu novca, mobilne telefone i druge predmete.

"S tim u vezi, 15. novembra 2023.godine nakon izvršene kriminalističke obrade i drugih poduzetih radnji u cilju dokumentovanja i rasvjetljavanja predmetnog krivičnog djela, Tužilaštvu Tuzlanskog kantona su na dalje postupanje uz izvještaj predati F.I., rođen 1986.godine i J.Dž., rođen 1993.godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo razbojništvo", naveli su iz kantonalne policije.

Kako su dodali, Ć.B., rođen 1995., E.I., rođen 1998. i H.M., rođen 1991. godine danas su privedeni u službene prostorije radi kriminalističke obrade te će uz izvještaj biti predati postupajućem tužiocu na nadležno postupanje u zakonski predviđenom roku, također zbog postojanja osnova sumnje u počinjenje navedenog krivičnog djela.