Trebinje
0

Osam stranih državljana zatečeno u ilegalnom prelasku granice BiH

FENA
Na području Trebinja jučer je u ilegalnom prelasku državne granice Bosne i Hercegovine otkriveno osam stranih državljana.

Prvi slučaj desio se oko 9 sati u graničnom pojasu u blizini mjesta Ušće, gdje je granična policija zatekla četiri osobe bez ikakvih identifikacijskih dokumenata.

Rekli su da su iz Palestine i Iraka te da su sporednim putevima, zaobilazeći međunarodni granični prijelaz Klobuk, ilegalno ušli u Bosnu i Hercegovinu.

Lišeni su slobode i u sjedištu trebinjske jedinice granične policije usmeno su predočili vlastiti identitet.

Riječ je o tri državljanina Palestine: H. Z., rođenom 1982., A. M. A., rođenom 1979. i N. O., rođenom 1982. te državljaninu Iraka G. Y., rođenom 1971. godine.

Iz Osnovnog suda u Trebinju, gdje su procesuirani, proslijeđeni su Službi za poslove sa strancima s prijedlogom da budu protjerani s teritorije BiH.

Istog dana, policajci graničari iz trebinjske jedinice zatekli su u ilegalnom prelasku granice četiri državljanina Albanije.

Oni su zatečeni na šumskom putu između sela Tuli i Gornje Čičevo. U BiH su ušli iz pravca Crne Gore zaobilazeći međunarodni granični prijelaz Zubci.

Također su proslijeđeni Službi za poslove sa strancima BiH.