Crna hronika
0

Oružano razbojništvo na benzinskoj pumpi "KOPEX OMV"

FENA
U petak 23. marta u 01.35 sati obaviještena je III PU da su u ulici Safeta Zajke, općina Novi Grad Sarajevo, dvije nepoznate osobe izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicima benzinske pumpe KOPEX OMV d.o.o. Sarajevo.

Nepoznate osobe su uz prijetnju vatrenim oružjem iz prostorija pumpe ukrale novac, a zatim se vozilom "opel kadet" udaljile u pravcu Rajlovca.

Radnik navedene pumpe K.A. je lakše povrijeđen, a ljekarska pomoć mu je ukazana u KC Bolnice Koševo.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, službenici policije su u ulici Adema Buče, općina Novi Grad Sarajevo, primijetili vozilo "opel kadet", reg. oznake 673-K-398, koje se velikom brzinom kretalo iz pravca naselja Briješće, te udarilo u stablo pored puta. Nakon toga su iz vozila izašle dvije nepoznate osobe i pokušale se udaljiti u pravcu ulice Sulje Jahića, općina Novi Grad Sarajevo.

Službenici policije su sustigli i lišili slobode M.F., rođen 1978. u Novom Pazaru, gdje je i nastanjen, dok se druga osoba udaljila u nepoznatom pravcu. Prilikom pregleda kod M.F. je pronađen i oduzet pištolj "amt automag II", cal. 22 "rimifirer magnum", s okvirom i pet komada malokalibarskih metaka.

Izvršenim provjerama je utvrđeno da je vozilo vlasništvo N.I. iz Sarajeva i da je 22. marta ukradeno s područja općine Centar Sarajevo.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku druge osobe.

LIŠEN SLOBODE M.E.

Službenici policije V PU su u petak oko 00.05 sati u ulici Nova cesta, općina Vogošća, zaustavili i legitimir M.E., rođen 1975. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Prilikom pregleda kod njega je pronađen i oduzet pištolj marke "CZ M 57", cal. 7,62 mm, s dva okvira i 15 komada metaka istog kalibra za koji ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.E. je lišen slobode i predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Protiv njega bit će preduzete zakonom predviđene mjere.

ZBOG TEŠKE KRAĐE LIŠEN SLOBODE MALODOBNI M.E.

Službenici policije II PU su jučer u 11.15 sati lišili slobode malodobnog M.E., rođen 1989. u Đakovici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa na naročito drzak ili opasan način.

On je u ulici Kemala Kapetanovića, općina Novo Sarajevo, istrgnuo torbu od P.E. iz Sarajeva.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a malodobni M.E. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na dokumentovanju kriminogenih aktivnosti navedene osobe.

ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI LIŠEN SLOBODE H.E.

Službenici policije III PU su jučer u 03.25 sati lišili slobode H.E, rođen 1984. u Pljevljima, privremeno nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

On je spomenutog dana oko 01.00 sati uputio ozbiljne prijetnje S.V. iz Sarajeva. H.E. je u 14.30 sati, uz službeni izvještaj predat na nadležnost tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

NEPOZNATA OSOBA OTUĐILA OD B.A. NOVAC

Jučer je obaviještena I PU da je oko 16.50 sati u ulici Maršala Tita, općina Centar Sarajevo, nepoznata osoba izvršila krivično djelo razbojništva nad B.A. iz Sarajeva.

Nepoznata osoba je od B.A. ukrala novac, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

NEPOZNATA OSOBA IZVRŠILA RAZBOJNIŠTVO U KLADIONICI "REMI"

Nepoznata osoba je jučer oko 18.40 sati u ulici Grbavička, općina Novo Sarajevo, izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici "Remi".

Ukrala je novac, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

NA PODRUČJU KS-a 29 SAOBRAĆAJNIH NEZGODA

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 29 saobraćajnih nezgoda, od toga 26 s materijalnom štetom i tri s nastradalim osobama, kojom prilikom je pet osoba lakše povrijeđeno. Zbog upravljanja vozilom pod djejlovanjem alkohola iz saobraćaja je isključeno pet vozača, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.