Crna hronika
1

Oružana pljačka poslovnice Lutrije BiH u Sarajevu

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U poslovnici "Lutrije BiH" u Tešanjskoj ulici Općine Centar Sarajevo u subotu oko 21 sat nepoznata osoba uz prijetnju pištoljem izvršila krivično djelo razbojništva nad uposlenicom R.J. iz Sarajeva kada je ukraden novac.

O razbojništvu je obaviješten kantonalni tužilac u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

U toku proteklog dana, policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 297 prekršajnih naloga, a na lakše prekršaje upozorili 35 vozača, saopćeno je danas iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz saobraćaja su isključena četiri vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod djelovanjem alkohola te šest osoba koje su upravljale motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita. Također, iz saobraćaja su isključene dvije osobe koje su upravljale vozilom prije sticanja prava na upravljanje, četiri vozila isključena su iz saobraćaja zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole, a jedno vozilo jer nije bilo registrirano.