Crna hronika
0

Optužnica protiv Senada Hadžića zbog sudjelovanja u pljači vozila ABS banke u Miričini

FENA
Županijsko tužiteljstvo u Tuzli jučer je podiglo optužnicu protiv Senada Hadžića iz Kalesije, a nastanjenog u Tuzli, zbog sudjelovanja u pljački vozila "ABS banke" u Miričini kod Gračanice, kada je iz vozila opljačkano 1,8 milijuna KM.

Tužiteljstvo Hadžiću stavlja na teret kazneno djelo pripadnosti zločinačkoj organizaciji u vezi s razbojništvom i pomaganjem u izvršenju kaznenog djela pljačke.

Županijski sud u Tuzli potvrdio je optužnicu i Hadžiću produžio mu pritvor za dva mjeseca.

U svezi s pljačkom vozila ABS banke u Miričini kod Gračanice, koja se dogodila krajem rujna 2004. godine, organizatoru zločinačke grupe koja je izvršila pljačku Emiru Okanoviću – Ciletu, koji se nakon izrečene osmogodišnje zatvorske kazne žalio Vrhovnom sudu, kazna koju je izrekao Županijski sud u Tuzli, je potvrđena.

Na izdržavanju dvogodišnje kazne zatvora nalazi se Muhamed Altumbabić iz Tuzle koji je u sporazumu s Tužiteljstvom TŽ priznao krivnju, kao i Dragan Simeunović iz Bijeljine koji je nakon potpisanog sporazuma osuđen na tri godine zatvora, dok je Daliboru Margetiću iz Bijeljine, također umiješanom u pljačku, suđenje najavljeno za 27. lipnja.

Prema naredbi Županijskog suda Tuzla, za Zoranom Veličkovićem iz Bijeljine i Mićom Jokanovićem iz Lopara raspisana je međunarodna potjernica.