{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optužnica protiv direktora lažnog preduzeća

F
18.3.2010. u 13:35
0
0
Optužnica protiv direktora lažnog preduzeća
0
Optužnica protiv direktora lažnog preduzeća
Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv Franje Relote zbog krivičnih djela organizovani kriminal, falsifikovanje isprave i prevara.
Optužnica Relotu tereti da je kao pripadnik zločinačkog udruženja, koje je formirano krajem 2008., a djelovalo i u toku 2009. na teritoriji RS-a, zajedno s ostalim članovima zločinačkog udruženja, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi, izvršio nezakonit prijenos i prisvajanje više od 300.000 KM, a na štetu javnog preduzeća "Depot" Banja Luka.

Relota, za kojim je bila raspisana međunarodna potjernica, lišen je slobode krajem prošle godine na graničnom prijelazu Dubrava.

U ekstradicionom pritvoru u Sloveniji bio je do isporučivanja u Bosnu i Hercegovinu, a od 2. marta nalazi se u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu u Banjoj Luci.

Podsjećanja radi, Specijalno tužilaštvo RS-a podiglo je optužnicu protiv nekoliko osoba koje se terete da su kao članovi zločinačkog udruženja, kojim je rukovodio Milutin Gajić, učestvovali u prevari Javnog preduzeća "Depot" i Elektroprivrede RS-a, a koje su oštetili za više od milion KM.

Franjo Relota je bio direktor lažnog preduzeća "Depot - Dragočaj".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: