{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Optužnica protiv Čelikovićeve narko grupe i pomagača zatvorskih policajaca

30.10.2013. u 13:35
10
3
Optužnica protiv Čelikovićeve narko grupe i pomagača zatvorskih policajaca
10
Optužnica protiv Čelikovićeve narko grupe i pomagača zatvorskih policajaca
Kantonalni sud Tuzla potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužilaštva Tuzla protiv Jasmina Čelikovića (28), Alena Redžića (31), Zehre Čeliković (57), Eše Nuhanovića (54), Muhameda Alihodžića (33), Jasmina Vehabovića (22), Dinke Moranjačkića (30) i Adisa Dugonjića (24) zbog postojanja osnovane sumje da su se u grupi koju je organizirao Čeliković od februara do kraja jula 2013. godine na području Tuzle i Lukavca bavili neovlaštenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.
Epilog je to akcije "Brava", koju su realizovali pripadnici SIPA-e u julu 2013. godine. Podsjećamo, Čeliković je organizovao narko grupu i rukovodio njom iz ćelije KPZ-a Tuzla. Osuđen je na osam godina zatvora, ali se žalio Vrhovnom sudu FBiH. Međutim, to ga nije spriječilo da organizuje grupu koja je u Tuzli i Lukavcu prodavala heroin, a među optuženim se nalazi i njegova majka Zehra Čeliković.

Čelikoviću su u organizaciji narko grupe podršku pružali zatvorski policajci iz KPZ-a Tuzla i to Meris Halilčević (25), koji je optužen za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja i ovlasti i produženo krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga, Meho Karić (28), Jasenko Selimović (41) i Nenad Čuković optuženi su zbog produženog krivičnog djela zloupotrebe položaja i ovlasti, dok je Admir Džinić (37) optužen je zbog produženog krivičnog djela protivzakonitog posredovanja.

U optužnici se navodi da je Halilčević u nekoliko navrata pritvoreniku u KPZ-u Tuzla radi konzumiranja unosio određene vrste narkotika, dok su Karić, Selimović i Čuković dostavljali mobitele, punjače i razne druge predmete kojim su pritvoreniku KPZ-a omogućili određene pogodnosti.

Admir Džinić je optužen da je posredovao kako bi osuđenim osobama omogućavao određene pogodnosti, te da je osuđenim osobama posredovao kod odgađanja služenja kazne zatvora u KPZ-u Tuzla.

Optužnicom je za isto krivično djelo obuhvaćen i Denis Suljić (26) iz Tuzle, a koji nije pripadao pomenutoj grupi. Optuženima je produžena i mjera pritvora.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: