Specijalno tužilaštvo RS
0

Optuženo 13 članova zločinačke organizacije

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Specijalno tužilaštvo Republike Srpske podiglo je optužnicu protiv 13 osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, odnosno za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga i nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja ili eksplozivnih materija, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Optužnica je podignuta protiv Dražena Đokića, Davida Maslića, Bakira Mulaosmanovića, Nenada Kršića, Enesa Aličića, Marija Marića, Neđe Stojanovića, Alena Dolamića, Nihada Hodžića, Darka Pavlovića, Zorana Živkovića, Mirsada Bešića i Duška Pajića.

Đokić i Maslić terete se da su u od početka aprila do početka novembra 2009. godine organizovali i rukovodili zločinačkim udruženjem u kojem su se nalazili i ostali optuženi, a koje je  djelovalo na području Doboja, Dervente, Banjaluke, Laktaša, Prnjavora, Broda, Modriče, Lukavca, Gračanice, Gradačca, Doboj Istoka, Usore, Tešnja i Zavidovića.

Svi su osumnjičeni da su od njima poznatih osoba neovlašteno kupovali, držali i prenosili, te posredovali u prodaji i kupovini heroina, kokaina, marihuane, skanka i psihotropne supstance tetrahidrokanabinol. 

Osim Pajića, ostali optuženi su od 8. novembra prošle godine u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu Tunjice u Banjaluci.