|

Optuženima za ubistvo Brune Rolda produžen pritvor

Optuženima za ubistvo Brune Rolda produžen pritvor
1
Dž. P.
27.2.2020. u 09:43
2
komentara
1

dijeljenja
Optuženima za ubistvo Brune Rolda produžen pritvor Foto: D. S./Klix.ba
Okružni sud u Banjoj Luci produžio je pritvor Radetu Drljači (24), Slobodanu Krnetiću (33) i Borisu Zoriću (33), optuženima za teško ubistvo Brune Rolda (54) iz Banje Luke.
Pritvor je produžen zbog opasnosti od bijega optuženih, kao i bojazni da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

"Pritvor može trajati do izricanja prvostepene presude, s tim da će se kontrola opravdanosti te mjere vršiti svaka dva mjeseca", navodi se u rješenju suda.

Drljača, Zorić i Krnetić se terete da su kao saizvršioci ubili Rolda, dok je Drljača optuženi i za paljevinu tijela i kuće u kojoj je zločin počinjen. Sve se odigralo 25. novembra prošle godine u napuštenoj kući u ulici Vase Glušca, koja je vlasništvo Ivice Pezića.

Optuženi su da su prvo pretukli Rolda, nanoseći mu višestruke povrede. Noge su mu vezali maramom, a potom su prijetili da će ga zaklati nožem, da bi ga Drljača na kraju ubo u vrat i ubio. Nakon zločina je upaljačem zapalio spužvu kreveta na kojem je tijelo ležalo. Vatra se proširila na cijelu kuću.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...