|

Optužen za silovanje starice

Optužen za silovanje starice
0
S
SRNA
26.1.2011. u 16:55
6
komentara
0

dijeljenja
Optužen za silovanje starice Livno
Kantonalno tužilaštvo u Livnu podiglo je optužnicu protiv Vjekoslava Kotarca /40/ iz Orguza, opština Livno, osumnjičenog da je silovao sedamdesettrogodišnju ženu.
Sudija za prethodno saslušanje i predsjednik Kantonalnog suda Nedim Begić potvrdio je Srni da je ovaj sud danas primio optužnicu koja okrivljenom Vjekoslavu Kotarcu stavlja na teret višestruko, krajnje brutalno i ponižavajuće silovanje starice Ane Vrselja u livanjskom selu Prolog.

Prema optužnici, koju Kantonalni sud u roku od osam dana treba da potvrdi ili odbaci, Kotarac je u noći između 12. i 13. novembra prošle godine provalio u porodičnu kuću Ane Vrselja, ušao u kuhinju gdje je na kauču zatekao nemoćnu staricu koju je zatim na najbrutalniji način više puta silovao i nad kojom se sve do jutra na krajnje ponižavajući način iživljavao.

Vjekoslav Kotarac nalazi se u pritvorskoj jedinici KPZ-a Mostar od 14. novembra prošle godine, a Kantonalno tužilaštvo uz optužnicu koja je jučer dostavljena Kantonalnom sudu u Livnu, za okrivljenog je zatražilo produženje mjere pritvora koja ističe 13. februara 2011. godine.

Za silovanje Krivični zakon FBiH predviđa kaznu zatvora od tri do 15 godina.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...