Opljačkana kuća advokata Faruka Balijagića u Brčkom

S
Piše: E. G./Sarajevo-x.com
11.12.2011. u 16:49
0
28
Opljačkana kuća advokata Faruka Balijagića u Brčkom
0
Opljačkana kuća advokata Faruka Balijagića u Brčkom Faruk Balijagić (Foto: Arhiv)
Jedna ili više nepoznatih osoba provalile su danas u kuću u vlasništvu osobe F. B. u Brčko distriktu, a provalu je uočio policijski službenik tokom redovne patrole, kažu u brčanskoj policiji. Saznajemo da se radi o kući u vlasništvu advokata Faruka Balijagića.
"Provalnik ili više njih navjerovatnije su ušli u kuću u ulici Himze Jerkovića nakon obijanja ulaznih vrata. Policija još uvijek vrši istražnje radnje, a za sada se zna da je ukraden TV prijemnik i DVD. Inače, radi se o kući u kojoj niko ne živi, ali ima osoba koja se brine o njoj", rekao je za Sarajevo-x.com Halid Emkić, portparol policije u Brčkom.

Podsjećanja radi, prije par mjeseci na porodičnu kuću advokata Faruka Balijagića u Tuzli je ispaljen rafal, a pripadnici Specijalne policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona kasno preksinoć su uhapsili Merseda Hadžića zvanog Mirso Švicarac nakon napada na sina advokata Balijagića.

Hadžić je danas ispitan u prostorijama Kantonalnog tužilaštva, a Adnan Canović (32) i Zoran Marković (34), koji su uhapšeni zajedno sa njim su pušteni na slobodu.


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: