Sarajevo
0

Opljačkali "Konzum", pa ranili policajca

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sinoć su dvije nepoznate, maskirane osobe oko 19:00 sati uz upotrebu vatrenog oružja opljačkale "Konzum" koji se nalazi u ulici Hasana Sušića broj 15, da bi nešto kasnije osobe koje su se nalazile u društvu osumnjičenog pucale na službenike MUP-a pri tome povrijedivši jednog policajca, saopćeno je iz MUP-a KS.

Prilikom pljačke "Konzuma", NN lica su pucala iz pištolja u pod i metalni sef, dok su iz registar kase otuđili izvjesnu količinu novca, nakon čega su se uputili u nepoznatom pravcu. O navedenom događaju obavješten je dežurni tužitelj , a uviđaj je na licu mjesta obavila uviđajna ekipa MUP-a KS. Njihovi su službenici došli do saznanja da se u vezi s izvršenjem krivičnog djela može dovesti I.A. rođen 1983. godine u Sarajevu.

Oko 22:30 prilikom pokušaja kontrole I. A. u ulici Telali do broja 13, općina Stari Grad, došlo je do upotrebe vatrenog oružja od strane tri osobe koje su se nalazile u društvu sa I. A., prema službenicima policije. Tom prilikom je službenik Prve PU zadobio lake tjelesne povrede, okrznuće desne natkoljenice, a zbrinut je na KCUS-u nakon čega je pušten na kućno liječenje.

Preduzimajući potrebne aktivnosti na pronalasku i hvatanju izvršilaca pomenutog krivičnog djela službenici policije MUP-a KS su isto veče lišili slobode pet osoba: I. A. (26), J. S. (23), Z. T. (22), N. A. (28), i B. N. (21), svi iz Sarajeva, dok se za osobom D. H. (24) iz Sarajeva traga.