Crna hronika
0

Općinski sud Tuzla: Potvrđena optužnica i produžen pritvor dilerima

Piše: D. Brkić
Fuad Halilović
Fuad Halilović
Optužnicu Kantonalnog tužilaštva TK protiv Kasima Đulbegovića (25), Fuada Halilovića (28) i Mirze Fatušića (23), potvrdio je Općinski sud u Tuzli.

Optužene se tereti da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Inače, Đulbegović se zbog ranijih kriminalnih djela nalazi u KPZ Tuzla, dok je Općinski sud produžio mjeru pritvora Haliloviću i Fatušiću za još dva mjeseca.

U Kantonalnom tužilaštvu TK navode kako postoji osnovana sumnja da je u martu 2012. godine Đulbegović nabavio oko 10 kilograma marihuane, koju su Halilović i Fatušić preuzeli kako bi posredovali u njenoj prodaji. U MUP-u TK su još ranije naveli kako je droga nabavljena u Albaniji i da je pored tuzlanskog tržišta bila namijenjena za dalju distribuciju u zemlje okruženja.

Međutim, realizaciju Đulbegovićevog plana preduhitrili su službenici MUP-a TK, koji su krajem marta uhapsili Halilovića i Fatušića prilikom čega su u njihovom iznajmljenom stanu pronašli 8,5 kilograma marihuane. Pretpostavlja se kako je 1,5 kilogram prodat ranije. Mirza Fatušić nije odranije poznat organima gonjenja, dok je Fuad Halilović bio akter pucnjave prije tri godine u blizini Ekonomske škole, kada je ranjen u nogu.