{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Omerbašić inscenirao otmicu i krađu pasoša

S
8.5.2009. u 11:40
0
46
Omerbašić inscenirao otmicu i krađu pasoša
0
Omerbašić inscenirao otmicu i krađu pasoša
Fehim Omerbašić, vlasnik agencije Sabur Uspjeh iz Tešnja, koji je jučer policiji izjavio da je otet i vezan na Igmanu, priznao je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da je ovu otmicu inscenirao.
"Obavljajući operativne mjere, pripadnici MUP-a su izvršili razgovor sa Omerbašićem koje priznao da se sam odvezao na to mjesto i sam sebe vezao. Policija je ponovo izvršila uviđaj i pronašla blizu 700 pasoša građana koji su trebali putovati na hadždž, a koji se sada nalaze u našim prostorijama", kazao je za Sarajevo-x.com Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Omerbašić je jučer izjavio policiji da je tokom vožnje primijetio je da se iza njegovog vozila kreće automobil 'golf I' nepoznatog registarskog broja i da je u njemu muška osoba.

Kad je vozilo dovezao na Igman na raskrsnicu Grkarica-Dejčići rekao je da mu je bilo naređeno da ga zaustavi te ga je pritom pomenuta osoba vezala i ukrala, prema njegovoj izjavi, 2.507 pasoša koje je nosio na viziranje, te se udaljila u nepoznatom pravcu.

U njegovom tadašnjem iskazu, policijski službenici su uočili veliki broj nelogičnosti i kontradiktornosti, što ih je navelo da pristupe detaljnijoj provjeri.

Priznajući lažno prijavljivanje, Omerbašić je naveo da nije uspio, blagovremeno, obezbijediti vize građanima koji su se preko njegove agencije prijavili za odlazak u Saudijsku Arabiju, pa pošto nije bio u situaciji da građanima vrati vizirane pasoše, odlučio je da inscenira napad i otimanje pasoša i na taj način dobije na vremenu.

Pošto je detaljno opisao kako se sam dovezao do navedenog lokaliteta gdje je poderao svoju košulju i rukav sakoa, a potom se vezao lancem za volan vozila, Omerbašić je policijske službenike odveo do lokacije na sporednom putu u blizini mjesta Dejčići, opština Trnovo, gdje je sakrio torbu i kofer u kojima je pronađeno ukupno, 692 putne isprave.

Omerbašić se trenutno nalazi u Odsjeku za zadržavanja osoba lišenih slobode KS, te će sa zvaničnim policijskim izvještajem biti proslijeđen Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: