Crna hronika
19

Omar Mehmedbašić za Klix.ba: Težak posao ima svojih uspona i padova

Piše: E. S. H.
Senad Kreho i Omar Mehmedbašić (Foto: Klix.ba)
Senad Kreho i Omar Mehmedbašić (Foto: Klix.ba)
Advokat Omar Mehmedbašić koji je uhapšen jučer u akciji Federalne uprave policije, a po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, danas je pušten na slobodu. Za Klix.ba je kazao da je u FUP-u saslušan u svojstvu svjedoka, a ne kao osumnjičeni.

"Dobro sam, došao sam kući da se istuširam. Nemam šta posebno reći, ja sam svjedok u ovom predmetu", kazao je Mehmedbašić.

Vezano za izuzimanje materijala iz njegove kancelarije, Mehmedbašić je kazao da će ti materijali biti vraćeni. Dodao je da se postupak nastavlja.

"Dao sam iskaz Tužilaštvu Kantona Sarajevo i to je to. Ovo se dešava u sklopu svakog advokatskog rada. Težak posao ima svojih uspona i padova", zaključio je advokat Mehmedbašić.

Podsjećamo, Kantonalnom tužilaštvu u Sarajevu su po nalogu postupajućeg tužioca predati osumnjičeni Ekrem Bezdrob i Pašaga Selimović zbog sumnje da su počinili krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi, odavanje službene tajne i neprijavljivanje krivičnog djela ili počinioca.

Osumnjičeni su predati Tužilaštvu KS nakon akcije Federalne uprave policije, a koja je u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva iz Sarajeva otpočela 3. decembra 2015.godine oko 15 sati, a kada su slobode lišene tri osobe.

Jedna osoba je saslušana je kao svjedok, navode iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, nakon što je pristala da sarađuje.