Široki Brijeg
0

Oliver Knezović, Puljićev ubica, nije policajac!

Sarajevo-x.com
Jedna osoba koja se dovodi u vezu sa jučerašnjom pucnjavom u neredima u Širokom Brijegu, u kojoj je život izgubio navijač Sarajeva Vedran Puljić, uhapšena je danas, javio je dopisnik BHT 1 Ivan Pavković. Radi se o Oliveru Knezoviću iz Širokog Brijega.

Knezović je navodno priznao da je pucao u navijača i ubio ga, te se sam predao.

Novinar BHT 1 kazao je za Sarajevo-x.com da Oliver Knezović ipak nije policijski službenik, kako je prvobitno objavljeno.

Ministar unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona Ivica Gašpar u Širokom Brijegu je o novostima istrage jučerašnjih nereda izvjestio potpredsjednika Federacije BiH Mirsada Kebu.

Ministar je potvrdio kako je u pritvoru osoba za koju se sumnja da je odgovorna za ubistvo navijača Sarajeva Vedrana Puljića. Riječ je o građaninu a ne o policajcu, izričit je ministar Gašpar. Osumnjičeni je u pritvoru još od sinoć a do saznanja o odgovornosti za ubojstvo došlo se tokom današnjeg dana.

On je ubistvo, kako se doznaje od policijskih izvora, najvjerovatnije počinio otetim policijskim pištoljem.

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačkog kantona Zvonko Jurišić pozvao je sve koji imaju snimljeni video materijal i fotografije da ih dostave nadležnim tijelima. Na sastanku također su pregledani video zapisi koji su u posjedu policije.

'Ni na jednom snimku nisam vidio,osim pucanja u zrak, da je bilo koji policajac pucao u navijače, bilo grupu ili pojedince, izjavio je Jurišić, prenosi Fena.

Predstavnik navijača Sarajeva Muhamed Grbo kazao je kako navijači od svojih zahtjeva neće odustati, uprkos pomacima u istrazi.

'Ulice u Sarajevu nećemo odblokirati dok se ubica ne pronađe i dok se privedeni navijači, koje je nasumice privodila policija, ne vrate u Sarajevo, kazao je u Širokom Brijegu Muhamed Grbo.

Sudionici sastanka obišli su privedene navijače te su razgovarali s tužiteljicom Vesnom Ćavar. Njihovo ispitivanje večeras još traje te tužiteljica nije mogla reći hoće li navijači biti zadržani u pritvoru ili pušteni kućama.