Izdali upute
2

Oglasilo se i Tužilaštvo BiH zbog avionske nesreće u Prijedoru

D. Be.
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Tužilaštvo BiH upoznato je sa avionskom nesrećom na području Prijedora, a dežurni tužitelj je izdao upute policijskim agencijama i nadležnim tijelima za civilno zrakoplovstvo.
Zatraženo je osiguranje mjesta događaja, kao i poduzimanje svih potrebnih aktivnosti, kako bi se utvrdili svi detalji i informacije u vezi sa navedenim događajem.

"Bit će izvršeno prikupljanje svih podataka i dokumentacije o navedenom letu, zrakoplovu, mjestu uzlijetanja, predviđenom kretanju, kao i osobama koje su upravljale i nalazile se u letjelici, kao i svim drugim okolnostima, potrebnim za utvrđivanje svih činjenica povezanih sa nesrećom u kojoj ima smrtno stradalih osoba", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, poginule su dvije osobe nakon što je oko 15 sati mali sportski avion pao na njivu pored magistralnog puta Prijedor - Kozarska Dubica, u blizini skretanja ka Crnoj Dolini.

Mjesto nesreće, javlja Srna, osiguravaju pripadnici Policijske uprave Prijedor, a prisutni su i pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice.