|

Oglasila se policija nakon samoubistva Nedžada Čauševića

Oglasila se policija nakon samoubistva Nedžada Čauševića
30
I. Č.
5.11.2019. u 15:26
50
komentara
30

dijeljenja
Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić izjavio je da je osumnjičeni za ubistvo ženske osobe u naselju Nedžarići prilikom bjekstva pucao na policiji i potom izvršio samoubistvo aktiviranjem ručne bombe.
Operativni centar MUP-a KS je, prema Hadžiabdićevim riječima, u 7:17 obaviješten da su dvije osobe zadobile povrede za koje se sumnja da su proistekle upotrebom vatrenog oružja, na lokalitetu Nedžarića, tačnije u ulici Aleja Bosne Srebrene.

"Odmah su na mjesto nesreće izašli pripadnici Uprave policije, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji ljekar je konstatovao smrt jedne osobe, dok je druga osoba prevezena na ukazivanje daljnje ljekarske pomoći, prvo u Opću bolnicu, a kasnije i na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. Nakon okončanja uviđaja kojim je rukovodio dežurni tužilac Tužilaštva KS, saobraćaj u ulici Aleja Bosne Srebrene je normalizovan", kazao je Hadžiabdić.

Foto: T. S./Klix.ba Foto: T. S./Klix.ba


Naveo je kako je od posljedica upotrebe vatrenog oružja smrtno stradala osoba S. T. (1980. godište), dok je osoba S. M. (1960. godište) zadobila teže tjelesne povrede i zadržana na daljnjem liječenju. Van životne je opasnosti.

"Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela, u ovom momentu kvalifikovanih kao ubistvo i izazivanja opće opasnosti s težom posljedicom, policijski službenici su identifikovali osobu koja je osumnjičena za izvršenje, a riječ je o Nedžadu Čauševiću (1978. godište)", rekao je Hadžiabdić.

Foto: T. S./Klix.ba Foto: T. S./Klix.ba


Prema njegovim riječima, Policijska Uprava Istočno Sarajevo je na lokalitetu Krupca locirala vozilo koje je koristio osumnjičeni tokom izvršenja krivičnih djela, a poslije je lociran i osumnjičeni na obližnjem šumskom lokalitetu.

"Nakon što je primijetio policijske službenike pucao je iz vatrenog oružja, prilikom čega niko nije povrijeđen. Izvršio je samoubistvo aktivirajući ručnu bombu", zaključio je glasnogovornik MUP-a KS Mirza Hadžiabdić.
Prijavi grešku


Komentari (50)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...