|

Oduzete veće količine eksplozivnih sredstava i municije

Oduzete veće količine eksplozivnih sredstava i municije
0
F
FENA
29.11.2010. u 16:39
1
komentara
0

dijeljenja
Oduzete veće količine eksplozivnih sredstava i municije Foto: Arhiv
Službenici Federalne uprave policije su lišili slobode 48-godišnjeg Z.S. iz Todorova zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.
Postupajući po naredbi Općinskog suda Velika Kladuša, službenici FUP-a su izvršili pretres stambenih objekata, okućnice, pratećih prostorija, motornih vozila i zemljišta u vlasništvu prijavljenog i pronašli znatne količine eksploziva, minsko-eksplozivnih sredstava i municije, saopćeno je iz FUP-a.

Također je pronađeno i zaplijenjeno pet pakovanja po 500 grama PEP eksploziva, RBR zolja, deset trotilskih metaka, više od 200 komada vojno-pješadijske municije za automatske puške, poluatomatske puške, puškomitraljeze, mitraljeze, te dvije ručne i jednu ručnu kumulativnu bombu, detonatore i sporogoreći štapin.

Protiv prijavljenog Z.S je podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću, a nad oduzetim predmetima je izvršeno vještačenje u Centru za forenziku i podršku - Odjelu za kriminalistička vještačenja i Odjelu za KDZ.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...