Sarajevo
0

Oduzet "Golf 3“ zbog 205 prekršaja i 26.363 KM duga

Sarajevo-x.com
Općinski sud u Sarajevu donio je nepravosnažno rješenje kojim se 20 – godišnjem Denisu Kondi iz Sarajeva izriče mjera oduzimanja automobila "Golf3“, a koje je vlasništvo K.S., Denisove majka.

Naime, Kondo je, kako je saopćeno iz MUP-a KS, 24. maja ove godine u 20.15 sati u sarajevskoj ulici Bulevar Meše Selimovića, upravljajući automobilom "Golf 3”, vozio brže nego je to dozvoljeno. Osim toga Kondo nije imao ni položen vozački ispit.

Kondi je Općinski sud osim mjere oduzimanja automobila izrekao i novčanu kaznu od 600 KM, te zabranu upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od četiri mjeseca, a dodata su mu i dva kaznena boda.

Kondo je do sada 205 puta evidentiran kao počinilac prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja, a u registru novčanih kazni do 10. septembra ove godine na ime novčanih kazni dugovao je 26.363 marke.

Najčešći prekršaji u saobraćaju koje je Kondo pravio su, kako nezvanično saznajemo, prebrza vožnja i prolazak kroz crveno svjetlo na semaforu.

Od Konde su pripadnici Saobraćajne policije MUP-a KS u ovoj godini privremeno oduzeli još dva automobila jer je zatečen na mjestu vozača bez vozačke dozvole. Prvi je "Opel Calibra“, koja je vlasništvo Kondinog komšije Ismira Hodžića, te "Opel Astra“, vlasništvo Nedeljka Ž., koji je punomoć za automobil dao Kondinom prijatelju Adnanu Peljti.

Inače, ovo je prvi put da Općinski sud donosi rješenje o trajnom oduzimanju automobila višestrukom počiniocu prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja.