Banja Luka
24

Određen pritvor za muškarca koji se dovodi u vezu s ubistvom Davida Dragičevića

Klix.ba
Okružno tužilaštvo Banja Luka (Foto: RTRS)
Okružno tužilaštvo Banja Luka (Foto: RTRS)
Osnovni sud u Banjoj Luci je na prijedlog Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka odredilo jednomjesečni pritvor za jednu osobu u predmetu u vezi sa ubistvom Davida Dragičevića, piše RTRS.

Podsjećamo, iz Okružnog tužilaštva Banja Luka ranije su se oglasili saopćenjem u kojem navode da je uhapšen muškarac A.K., za kojeg je zatražen pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela u slučaju ubistva Davida Dragičevića. Nezvanično, radi se o Alenu Kukiću.

Naime, tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao da uništi, sakrije, izmijeni ili falsifikuje dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te iz razloga postojanja naročitih okolnosti koje ukazuju da bi osumnjičeni mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke

Pritvor je određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo Pomoć učiniocu poslije izvršenog krivičnog djela iz člana 333 stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.