|

Određen pritvor Vojki Zec zbog sumnje u zloupotrebu položaja

Određen pritvor Vojki Zec zbog sumnje u zloupotrebu položaja
0
S
SRNA
9.3.2012. u 17:25
0
komentara
0

dijeljenja
Određen pritvor Vojki Zec zbog sumnje u zloupotrebu položaja Foto: Arhiv
Direktorki za liječenje, rehabilitaciju i socijalnu zaštitu hroničnih duševnih bolesnika Zavoda "Jakeš" u Modriči Vojki Zec određen je jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja oštetila Zavod za 53.000 KM.
Osnovni sud u Modriči odredio je jednomjesečni pritvor na prijedlog Okružnog tužilaštva u Doboju, zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da će uništiti i sakriti dokaze važne za krivični postupak, te ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, objavljeno je danas na sajtu Okružnog tužilaštva Doboj.

Osumnjičena se tereti da je od početka 2010. godine do kraja 2011. godine, u svojstvu direktora Zavoda "Jakeš", koristeći svoj položaj i ovlašćenje, prekoračila granice ovlašćenja u namjeri da sebi pribavi imovinsku korist,

Ona je, suprotno Zakonu o javnim nabavkama u BiH, usmeno dogovorila izvođenje građevinskih, molersko-farbarskih i drugih radova u Zavodu sa direktorom preduzeća iz Modriče Z.S, bez sklapanja pisanog ugovora, navodeno je na sajtu Tužilaštva.

Prema izvještaju Kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Doboj, ona se sumnjiči da je zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja oštetila Zavod za 53.387 KM.

Srna nezvanično saznaje da je osoba osumnjičena da joj je pomagala u izvršenju krivičnih radnji Zdravko Spasojević.

Zavod "Jakeš" ima 166 zaposlenih i 285 pacijenata, a Vojka Zec je na čelu ovog zavoda od novembra 2009. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.