Tukli ga šipkama i nogama
1

Određen pritvor osumnjičenima za pokušaj ubistva Slobodana Vasiljevića u Šekovićima

Klix.ba
Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor za osam osoba koje se sumnjiče za pokušaj ubistva Banjalučanina Slobodana Vasiljevića u Šekovićima.

Pritvor je određen Miljanu Miliću (33), Stefanu Radovanoviću (26), Stefanu Gariću (26), Nebojši Petkoviću (28), Milutinu Kandiću (47), Slaviši Juroševiću koji je u bjekstvu, Goranu Čalmiću (43) i Nebojši Ozimkoviću (38).

Oni se sumnjiče da su 1. juna ove godine, a nakon što su se prethodno dogovorili, došli u blizinu dvorišta pravoslavne crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Šekovićima. Do lokacije su došli u vozilima u kojima su imali metalne šipke.

Nakon što im je Ozimković javio da se Vasiljević nalazi u dvorištu crkve, Milić, Radovanović i Garić su izašli iz vozila i krenuli prema njemu. Milić je izvadio metalnu šipku i udario Vasiljevića u predjelu glave, od čega je pao na asfalt, a onda su mu prišli Radovanović i Garić koji su ga udarali po glavi i tijelu nogama i šipkom. Ubrzo su došli i ostali osumnjičeni koji su ga udarali nogama dok je ležao na tlu.

Jedna grupa je pobjegla u pravcu Pavlovića banke, a druga vozilom prema mjestu Tišča.

Vasiljević je hitno prebačen u UKC Tuzla gdje je priključen na aparate za mehaničku ventilaciju i još uvijek je u komi.