Potvrdilo Tužilaštvo HNK
55

Određen pritvor Mostarcu koji je prijetio Blažu Sliškoviću

G. Š.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Općinski sud Mostar je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK, odredio je jednomjesečni pritvor Benjaminu Grbiću (31) iz Mostara koji se sumnjiči da je počinio krivično djelo oštećenje tuđe stvari u stjecaju s produženim krivičnim djelom ugrožavanje sigurnost više osoba na štetu porodice Slišković iz Mostara.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Benjaminu Grbiću odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

"To je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora, priopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva u Mostaru", navode iz Kantonalnog tužilaštva HNK.

Ističu da Kantonalno tužilaštvo HNK u suradnji s MUP-om HNK-a, PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova krivična djela.

Iz Tužilaštva nisu naveli više detalja o ovom slučaju, a mediji su proteklih dana pisali da je Grbić uhapšen zbog prijetnji smrću bivšem nogometašu i nogometnom treneru Blažu Sliškoviću.