Crna hronika
4

Određen jednomjesečni pritvor za osobe koje su bacile bombu na Marijin-Dvoru

Piše: A. B.
Općinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Eldanu Žigoviću i Emini Arnautović koji su osumnjičeni za bacanje bombe na ugostiteljski objekat na Marijin-Dvoru i kuću u ulici Braće Kadić u Sarajevu.

Kako je za Klix.ba izjavila Amra Hodžić, glasnogovornica Općinskog suda u Sarajevu, Žigoviću i Arnatović pritvor će trajati do 21. jula 2016. godine.

Žigoviću je predložen, a poslije i određen pritvor zbog opasnosti od bjekstva i ponavljanja krivičnog djela, dok je za Arnautović pritvor predložen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjećamo, 20. juna oko tri sata ujutro u dvorište kuće vlasnika M. Mulića, koja se nalazi u ulici Braće Kadić, bačena je prva bomba, a 50 minuta poslije i druga na objekat Fashion vlasništva M. I. u ulici Maršala Tita. U oba incidenta nije bilo povrijeđenih osoba, ali je nastupila materijalna šteta na ugostiteljskom objektu dok su popucala stakla na Sarajevo City Centru.

Nakon saslušanja više svjedoka i pregleda dostupnih materijala nadzornih kamera ustanovljeno je da je prilikom ovih krivičnih djela korišteno vozilo marke Škoda Fabia crvene boje.