{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Određen jednomjesečni pritvor kriminalnoj grupi braće Numanović

23.1.2014. u 11:15
8
1
Određen jednomjesečni pritvor kriminalnoj grupi braće Numanović
8
Određen jednomjesečni pritvor kriminalnoj grupi braće Numanović
Foto: Klix.ba
Kantonalni sud u Tuzli prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva TK i odredio jednomjesečni pritvor za sedam osoba uhapšenih u zajedničkoj akciji MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u ponedjeljak ujutro kada je pretres obavljen na devet lokacija u Ribnici kod Zavidovića i Banovićima.
Pritvor je određen braći Numanović, Nisvetu (37) i Elvedinu (30) za koje postoji sumnja da su organizovali kriminalnu grupu te njihovim pomagačima Suvadu Kuranoviću (35), Selmiru Huskiću (25), Elvedinu Karahasanoviću (39), Avdi Smajloviću (50) i Senibu Aljiću (19).

Kriminalna grupa braće Numanović je za manje od četiri mjeseca, odnosno od oktobra 2013. godine do januara 2014. godine, počinila 27 teških krađa i pribavila protivpravnu imovinsku korist od 60.000 KM.

"Prilikom činjenja ovih krivičnih djela otuđivali su i automobile, pomoću kojih su kasnije odlazili na različite lokacije i provaljivali u prostorije benzinskih pumpi, stambenih i poslovnih objekata, vikendica, trgovina, trgovinskih centara, trafika, štala i drugih objekata, te otuđivali uglavnom visokotarifnu robu, alate i mašine, stoku i goriva", navodi Admir Arnautović, portparol Kantonalnog tužilaštva TK.

Također, Kantonalno tužilaštvo TK provodi dalju istragu protiv kriminalne organizacije braće Numanović jer postoje indicije kako su na području TK, ZDK i dijelova RS-a djelovalo duži vremenski period i da su počinili na desetine krivičnih djela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: