Mora mirovati
8

Odgođeno suđenje Sanjinu Sefiću zbog izostanka optuženog Dine Alića

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Sanjinu Sefiću, optuženom za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginule studentice Edita Malkoč i Selma Agić, odgođeno je današnje suđenje zbog izostanka Dine Alića kojem se na teret stavlja da je pomagao Sefiću nakon nesreće.

U sudnici je istaknuto da je branilac optuženog Alića dostavio dokumentaciju koja ukazuje na to da optuženi zbog bolesti mora mirovati u narednih deset dana, zbog čega je suđenje odgođeno.

Sljedeće ročište zakazano je za 4. januar 2018. godine, a svoj iskaz tom prilikom treba dati vještakinja Federalne uprave policije Elmira Karahasanović.

Optužnica Sanjina Sefića tereti da je 10. oktobra 2016. u večernjim satima, u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, Golfom 6, krećući se brzinom od gotovo 105 kilometara na sat i pritom prošavši kroz crveno svjetlo na semaforu, usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Optužnicom su obuhvaćeni i Sanjinova sestra Sara Sefić, kao i Dino Alić, Amar Salihović i Saud Nišić koje se tereti za pomaganje počinitelju nakon izvršenja krivičnog djela.