Traže vještačenje
21

Odbrana Ade Balijagića: Navodi tužilaštva nisu tačni, nikoga nije udario namjerno

Piše: Dž. L.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Nakon što je Ado Balijagić, sin advokata Faruka Balijagića, zadržan u pritvoru zbog pokušaja ubistva, kako je saopćeno iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Balijagićeva odbrana demantuje sve navode iz ove pravosudne ustanove.

Kako nam je kazala Balijagićeva advokatica Belma Balijagić-Džuho, osoba koja je navodno udarena putničkim vozilom kojim je upravljao Ado Balijagić je višestruko osuđivani Mirnes Matić.

"Matić je bivši klijent Faruka Balijagića, kojeg je Balijagić pred Sudom BiH zastupao za organizirani kriminal te stavljanje u promet i proizvodnju opojnih droga", kazala nam je Balijagić-Džuho.

Ona dodaje kako je prilikom navodnog kontakta došlo do lakših tjelesnih povreda kod Matića, a što je vještak medicinske struke Zdenko Cirhlaž utvrdio.

"Dakle, nije došlo do više povreda, kako to Tužilaštvo u svom saopćenju navodi. Da nije riječ o Farukovom sinu, ovaj slučaj bi se smatrao klasičnim saobraćajnim prekršajem, a ne razlogom za pritvor", ističe Balijagić-Džuho.

Dok je Kantonalni sud Tuzla prihvatio prijedlog Tužilaštva TK za jednomjesečni pritvor 33-godišnjem Adi Balijagiću iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo pokušaja ubistva, Balijagić -Džuho naglašava kako njen klijent nije namjerno udario Matića.

"Da ga je namjerno udario vozilom od dvije i po tone, on ne bi dobio lake povrede. Sutkinja je također bila šokirana tim da su pričinjene lake tjelesne povrede. Balijagićeva odbrana također traži vještačenje", kazala nam je advokatica Balijagić-Džuho.

Podsjećamo, Balijagić je osumnjičen da je u ranim jutarnjim satima 9. septembra 2018. godine, nakon kraće verbalne prepirke s jednom osobom iz Banovića, svojim automobilom BMW džip tu osobu udario i nanio joj veći broj povreda.