Crna hronika
3

Od vlasnika "Petog Neplana" pod prijetnjom pokušao iznuditi 75.000 KM

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Foto: Ilustracija/Klix.ba
Policijski službenici iz Prijedora uhapsili su Darka Kondića (20) iz Banje Luke zbog sumnje da je počinio krivično djelo iznude kada je vlasniku "Petog Neplana" Željku Romaniću iz Omarske kod Prijedora slao poruke prijetećeg sadržaja, a sa ciljem da mu iznudi novac.

Kako saznajemo u MUP-u RS-a, on je od biznismena iz Prijedora pokušao izbnuditi 75.000 KM i to tako što mu je sa dva pretplatnička broja, poslao više prijetećih SMS poruka.

Prema nezvaničnim informacijama, Kondić je u porukama napisao da će Romaniću zapaliti kuću, lokal, ubiti porodicu, da će ostati bez uučeta te njega prebiti ako mu u dogovorenom periodu ne prebaci navedeni iznos novca.

Također je upozorio biznismena da ne smije ništa prijaviti policiji, jer on ima svoje ljude u policiji i da će odmah znati ako to uradi. Međutim, Romanić nije ustuknuo te je sve prijavio organima gonjena i to nakon što mu je Kondić kazao kako će ga nazvati da mu javi gdje će donijeti novac.

Policija ga je locirala baš u trenutku kada je upalio mobili telefon da pozove Romanića a ubrzo je i uhapšen.

Kondić je ranije više puta evidentiran u policijskim bilježnicima zbog narušavanja javnog reda i mira, a privođen je i zbog sumnje da je dizalicom pretukao jednu osobu.