Crna hronika
90

Od radnice u buregdžinici oteo novac i mobitel: Da li prepoznajete razbojnika sa snimka?

Piše: E. F.
Sarajevska policija intenzivno traga za razbojnikom koji je prošle subote opljačkao radnicu buregdžinice Taak u ulici Bazardžani na broju 8 na Baščaršiji.

Vlasnik buregdžinice Arel Češljar dostavio je portalu Klix.ba snimak razbojništva koji je zabilježio videonadzor postavljen u objektu.

Kako je istakao, ovo je već treći napad na njegove radnike u samo nekoliko mjeseci. Češljar apeluje na sve građane koji prepoznaju osobu sa snimka da o tome obavijeste najbližu policijsku stanicu. Razbojnici koji su ranije pljačkali u istom objektu nikada nisu uhvaćeni.

"Uznemirujuća je činjenica da nam se ovo stalno dešava i da se razbojnici hladno odšetaju kao da ništa nije bilo. Moji radnici su zaista isprepadani i samo iščekuju novi napad. Ne znam šta drugo da radim osim da zatvorim radnju ukoliko razbojnik ne bude pronađen", kazao je Češljar.

Kako je istakao, iz objekta je odnesena značajna količina novca. Ono što posebno zabrinjava jeste da je razbojnik, kako se čini, znao da je u radnji novac, odnosno pazar od prethodnog dana, kao i gdje se vjerovatno nalazi.

"Bio je veoma nasilan, zamahnuo je prema radnici nožem nekoliko puta i prislio je da mu pokaže gdje je tačno novac. Ona ga je molila samo da joj vrati karticu mobilnog telefona, ali to nije učinio", priča nam Češljar te dodaje da se nakon razbojništva hladno odšetao niz obližnju ulicu.

Kako je iz MUP-a KS saopćeno, o razbojništvu je obaviješten Kantonalni tužitelj u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela te identifikaciji i pronalasku izvršioca.