Crna hronika
107

Obustavljena potraga za tijelom trećeg mladića iz Zenice

Piše: E. M.
Policija je danas pretraživala korito rijeke Lašve i Bosne (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Policija je danas pretraživala korito rijeke Lašve i Bosne (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Pripadnici Specijalne policijske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su u poslijepodnevnim satima, nakon cjelodnevnog rada na terenu, obustavili potragu za trećim mladićem, koji je zajedno sa dvojicom danas izvučenih iz korita rijeke Lašve, nestao u subotu navečer.

Danas su u sklopu akcije pronalaska tijela i trećeg mladića pripadnici Specijalne policijske jedinice pretražili korita i obale rijeke Bosne i Lašve, a zbog nabujale rijeke i vanjskih okolnosti potraga je obustavljena.

U izjavi za Klix.ba komandir Specijalne policijske jedinice Senaid Hasić je izjavio kako će akcija pronalaska tijela trećeg mladića biti nastavljena sutra ako budu za to dozvoljavali vremenski uvjeti.

"Danas smo čamcem prošli korita rijeke Lašve i dio rijeke Bosne, a pješačkim patroliranjem pregledane su obale na lokacijama dvije rijeke. S obzirom na sve okolnosti i cjelodnevnu potragu, akcija je obustavljena u poslijepodnevnim satima, ali ako budu to vremenski uvjeti dozvoljavali nastavljamo sutra ujutro sa dva ili tri čamca sa kojim ćemo ponovo obići pomenute lokacije", kazao je Hasić za Klix.ba.

Podsjetimo, Zeničani Almen Begović, Amar Kozlić i Husein Delić nestali su u subotu navečer kada su izašli iz diskoteke Label u Vitezu, a nakon što je policija MUP-a ZDK izašla na teren u koritu rijeke Lašve pronađeno je vozilo i dva tijela mladića.