Crna hronika
0

Obustavljen saobraćaj na dionici M-17 zbog saobraćajne nesreće

FENA
Od 13.15 sati, zbog saobraćajne nezgode, obustavljen je saobraćaj na dionici M-17 Maglaj-Karuše, u mjestu Mravići. Dok traje uviđaj, saobraćaj je preusmjeran na obilaznicu u neposrednoj blizini.

Nesmetano odvijanje saobraćaja i povremeno pojačan promet vozila, karakteriziraju danas saobraćajnu sutaciju na većini putnih pravaca u BiH. Do kraćih zastoja dolazi na dionicama gdje se izvode sanacioni radovi i gdje je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Apeluje se na vozače da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uvjete, voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Radovi na sanaciji kolovoza aktuelni su na dionici magistralnog puta M-16 Crna Rijeka-Jajce. Na mjestima gdje se izvode radovi saobraćaj je usporen, a moguće su i 15-minutne obustave.

Na graničnom prijelazu Bosanski Brod na prelazak granice u oba smjera čeka se oko pola sata. Slična situacija je i na GP Bosanska Gradiška, gdje se na ulaz u BiH čeka 20-ak minuta. Na GP Bosanski Šamac i Orašje teretna vozila na prelazak granice čekaju od 20 minuta do pola sata, saopćeno je iz BIHAMK-a.