Uhapšene dvije osobe
53

Objavljeni snimci postavljanja i aktiviranja eksploziva na automobilu u Banjoj Luci

Klix.ba
Dvije osobe uhapšene su zbog aktiviranja bombe koja je postavljena na automobil banjalučkog profesora Spase Šakote. Objavljeni su šokantni snimci na kojima se vidi postavljanje četiri eksploziva na vozilo u noći sa 2. na 3. oktobar.

Na snimcima koje je objavila Radio-televizija Republike Srpske vidi se kako osumnjičeni Nenad Berić i Aleksandar Savić postavljaju eksploziv, dok na drugom trenutak kada profesor sjeda u automobil koji nekoliko sekundi kasnije eksplodira.

Profesor i još jedna osoba su zadobili lakše povrede, a potpuno su izgorjela dva automobila dok su još dva oštećena. Srećom nije bilo stradalih jer se na snimku vidi kako su prije eksplozije pored automobila stajali ljudi s malom djecom.

Uhapšene osobe predane su večeras u Okružno tužilaštvo Banje Luke. Povrijeđeni profesor jučer je nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje, nakon čega je u Osnovnom sudu u Banjoj Luci osuđen na šest mjeseci zatvora zbog seksualnog uznemiravanja učenica u Tehnološkoj školi.

Motiv napada na profesora nije još saopćen, ali je potvrđeno da je riječ o ličnom sukobu napadača i Šakote zbog ilegalnih poslova.