Milorad Barašin
0

"Obijanje moga stana je vrsta pritiska"

SRNA
Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milorad Barašin ocijenio je danas kao "vrstu pritiska" to što mu je obijen stan i ukraden laptop. Barašin je u izjavi Srni rekao da mu je stan obijen jutros, kada je on već bio u Hagu, i da nema nikakve informacije o tome šta je odneseno.

Iz Tužilaštva BiH ranije je saopšteno da su nepoznati počinioci noćas provalili u Barašinov stan i odnijeli laptop i određenu količinu drugih predmeta.

Barašin u Hagu učestvuje u radu dvodnevne konferencije "Procena nasleđa Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju".

Prema nezvaničnim informacijama, tužioci BiH, Srbije i Hrvatske danas su zajedno ručali sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom.

Bramerc će sutra, inače, biti moderator panel rasprave na temu "Suđenja za ratne zločine pred nacionalnim sudovima", u kojoj će, učestvovati predsjednik Suda BiH Meddžida Kreso, predsjednik Vrhovnog suda Hrvatske Branko Hrvatin i glavni državni tužilac Mladen Bajić, te predsjednik Vijeća za ratne zločine i vršilac dužnosti predsjednika Okružnog suda u Beogradu Siniša Važić i tužilac Srbije za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Ocjenjujući rad konferencije danas, Barašin je Srni rekao da "svako sebi daje za pravo da komentariše rad tribunla i rad ostalih sudova u regionu".

"Mislim da moramo pogledati istini u oči i da brzo radimo na tome da istina izađe na svijetlo dana", kaže Barašin.