Titova ulica
111

Novi primjer nepropisnog parkiranja u Sarajevu: Može li se stati ukraj bahatim vozačima?

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Problem s parkiranjem u Sarajevu je dugogodišnji, ali osim što nedostaje parking prostora, veliki problem je i nepropisno parkiranje i bahaćenje vozača.

Iako nedostaje parking prostora u Sarajevu, reći će mnogi, to onima koji parkiraju svoj automobil "gdje god stignu" apsolutno ne predstavlja problem. Tako ćemo često vidjeti fotografije na kojima je automobil parkiran na mjestu predviđenom za invalide, na trotoaru, zelenoj površini i slično.

Posljednji takav primjer stiže nam iz Titove ulice gdje su dva vozila parkirana na trotoar, ispred jednog ugostiteljskog objekta i otežavaju kretanje pješacima.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Osim što je mjesto na kojem su ova dva automobila nedozvoljeno za parkiranje, riječ je o ulici u kojoj su krajem maja 2023. godine život izgubile dvije mlade doktorice.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Ulica je, kao jedna od centralnih gradskih, najfrekventnija i kao takva, u njoj svakim časom cirkuliše veliki broj automobila zbog čega je neophodno da trotoari budu podobni za pješake, a ne da prolaznici moraju da zaobilaze automobile i dovode svoje živote u opasnost.