Crna hronika
74

Novi način krađe vozila u Sarajevu: Nissana natovarili na šlep vozilo pa pokušali pobjeći

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Osoba inicijala Č. S. iz Sarajeva 14. 2. 2017. u 22 sata i 10 minuta prijavila je krađu putničkog motornog vozila Nissan.

Automobil je bio parkiran na parking prostoru u ulici Nerkeza Smailagića, općina Novi Grad Sarajevo.

Radeći na rasvjetljavnju navedenog krivičnog djela, istog dana u 23,15 sati, policijski službenici III PU su u ulici Adija Mulabegovića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli parkirano "šlep" vozilo na čijem se tovarnom dijelu nalazilo otuđeno motorno vozilo, pored kojeg su se nalazila dva NN lica, koja su se pokušala udaljiti, u čemu su spriječena od strane policijskih službenika.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o Č.N., rođen 1994.godine u Sarajevu i L.S., rođen 1964. godine u Sarajevu, gdje su i nastanjeni.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo iz člana 287. KZ F BiH (Teška krađa), Č.N. i L.S. su lišeni slobode i predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Specijalno vozilo sa otuđenim vozilom je prevezeno na parking prostor ispred III PU. Nastavlja se rad na rasvjetljvanju i dokumentovanju kriminlanih aktivnosti navedenih lica.