MUP Kantona Sarajevo
90

Novi detalji o ubistvu na Otoci: Uhapšeni pomagači Adema Šumana

S. Š.
Privođenje Adema Šumana (Foto: I. Š./Klix.ba)
Privođenje Adema Šumana (Foto: I. Š./Klix.ba)
U nedjelju, 28. januara u kasnim večernjim satima dogodilo se ubistvo u kojem je život izgubio mladić Faris Pendek. Zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Ubistvo" uhapšen je Adem Šuman, kao i još dvije osobe, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.
Naime, u nedjelju oko 23:35 sati, PU Novi Grad obaviještena je da je na raskrsnici ulica VII transverzala i Bulevar Meše Selimovića došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Izlaskom na mjesto događaja, policijski službenici su u ulici VII transferzala zatekli putničko motorno vozilo Citroen, u kojem je bila muška osoba s vidnom povredom u gornjem dijelu tijela.

Ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć su u 00:07 sati konstatovali smrt muškarca, za kojeg je utvrđeno da je riječ o Farisu Pendeku (2005) iz Sarajeva.

Vozaču D. K. (2005) i putniku E. R. (2005) su ustanovljene lake tjelesne povrede, dok treći putnik iz vozila, B. H. (2005) nije povrijeđen.

Uviđajem je rukovodila tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a obavili su ga pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

U poslijepodnevnim satima u ponedjeljak, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom postupajuće tužiteljice, lišili su slobode Adema Šumana rođenog 2000. godine u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "Ubistvo".

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo "Pomoć učinitelju poslije učinjenog krivičnog djela", istog dana su lišeni slobode E. G. (1987) i M. S. (2000), obojica iz Sarajeva.

Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS, a policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS, nastavljaju rad na ovom predmetu.