Crna hronika
0

Novac, zlato i oružje u stanu Ramiza Delalića Ćele

FENA
Kantonalno tužilaštvo Sarajevo demantiralo je danas medijske spekulacije o tome kako su prilikom pretresa u stanu Ramiza Delalića nakon njegovog ubistva pronađeni ogromna količina novca i velika količina zlata, automatskog i ručnog oružja.

Tužilaštvo u saopćenju za javnost upućenim ovim povodom navodi kako se od momenta ubistva Ramiza Delalića putem više elektronskih i pisanih medija pojavila dezinformacija - glasina koja se i dalje širi, a radi se o tome da mediji kalkulišu "da su u stanu ubijenog pronađeni ogroman iznos novca i velika količina zlata i velika količina automatskog i ručnog oružja".

"U cilju istinitog informiranja javnosti, ali i sprječavanja glasina koje već idu predaleko, obavještavamo javnost da su radnici policije prilikom pretresa u stanu ubijenog, pronašli 60.000 eura, nekoliko hiljada KM, zlatni nakit u količini nešto više od jednog kilograma te dva kolta i određenu količinu municije za ovo oružje.", navodi se u saopćenju Službe za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva.

Iz Tužilaštva napominju kako će, ukoliko se dokaže da su spomenuti novac i predmeti stečeni na nezakonit način, biti uprihodovane u budžet Kantona Sarajevo. U suprotnom spomenuti predmeti i iznos novca bit će vraćeni zakonskim nasljednicima.