Demanti roditelja
0

Nikšić i Šljivo nisu prisustvovali mučenju pasa

Sarajevo-x.com
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Nakon jučerašnje vijesti o nemilosrdnom zlostavljanju pasa objavljene na portalu Sarajevo-x.com pristigli su demanti roditelja koji tvrde da njihova djeca Adnan Nikšić i Haris Šljivo nemaju ništa sa objavljenim video snimkom, te da nisu prisustvovali tom monstruoznom događaju.

Orhan Nikšić, otac Adnana Nikšića u e-mailu koji je uputio redakciji portala Sarajevo-x.com tvrdi kako njegov sin nema ništa sa video snimkom kojeg je na Facebook postavio Kemal Karović, vlasnik pit-bulla.

Nikšić je dodao i to da je vijest objavljena na našem portalu izazvala ogromnu štetu njemu i njegovoj porodici, zbog čega se portal Sarajevo-x.com izvinjava s obzirom da nije bila namjera nanijeti štetu porodicama dječaka već skrenuti pažnju nadležnih na okrutnosti koje se svakodnevno vrše nad životinjama.

Napominjemo i to da je na e-mail naše redakcije demant poslala i majka Harisa Šljive, Nermina Šljivo, koja je istakla kako Adnan Nikšić, Aner Karović i Haris Šljivo nemaju ništa sa videom kojeg je postavio Kemal Karović osim što su bili tagovani na tom snimku.

Također nakon vijesti objavljene na portalu Sarajevo-x.com otvorene su i Facebook grupe koje zahtijevaju da se Kemal Karović izvede pred lice prave.

S obzirom da pojedini članovi tih grupa pozivaju građane na osvetu zbog nemilosrdnog i monstruoznog mučenja pasa Sarajevo-x.com još jednom ističe da je cilj objavljene vijesti bio skrenuti pažnju odgovornih na ova monstruozna dešavanja, a ne pozvati na javni linč počinitelje ovih dijela.

Također, pokrenuta je policijska istraga o ovom slučaju koja će utvrditi ko su bili učesnici u ovom monstruoznom događaju.

Portal Sarajevo-x.com još jednom se izvinjava zbog nesmotrenosti i objavljivanja imena maloljetnika bez prethodne provjere (no svakako napominjemo da su ta imena već bila tagovana na Facebooku i svako ih je mogao vidjeti), kao i zbog eventualne štete koju je naš tekst pričinio porodicama dječaka.