Ispalio 16 hitaca
83

Nihad Sarajkić, koji je jučer ubio Anela Kršu u Sarajevu, predat Tužilaštvu KS

A. L.
Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba
Nihad Sarajkić, muškarac koji je jučer na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu ubio Anela Kršu, predat je u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Sarajkić je jučer, oko 16:50 sati, ispalio 16 metaka, a Kršo je preminuo na mjestu događaja. Ubica nije bježao s mjesta događaja i pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova KS uhapsili su ga po dolasku.

Preliminarni rezultati istrage i saznanja govore da je Sarajkić bio u ljubavnoj vezi sa Kršinom partnericom i da je taj odnos bio povod sukoba. Uprkos pokušajima da zaustavi taj odnos, veza je nastavljena, a Kršo je upućivao prijetnje Sarajkiću.

Naknadno je utvrđeno da je preminuli Kršo od 2008. do 2023. godine devet puta bio upisivan u krivičnu evidenciju. Kršo je osuđivan zbog više krivičnih djela kao što su nasilje u porodici, posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja, ubistvo u pokušaju i krijumčarenje. Prije nego što će biti ubijen, Kršo je tek pušten iz zatvora u kojem je bio zbog nasilja u porodici.

Foto: V. D./Klix.ba
Foto: V. D./Klix.ba

S druge strane, Sarajkić nikada do jučer nije zaveden u kaznenoj evidenciji.

Njih dvojica su prije ubistva sjedili u jednom ugostiteljskom objektu u naselju Kovačići. Kad su završili razgovor, Sarajkić je krenuo za Kršom i ispalio 16 metaka u njegovom pravcu.

Ubica se od jučer nalazio u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova KS na kriminalističkoj obradi.

Tužilaštvo KS ima pravo na zadržavanje 24 sata nakon kojih će dežurni tužilac odlučiti o daljim mjerama.

Iz Kantonalnog tužilaštva kažu da se istraga o motivima ubistva nastavlja i da se tenutno saslušavaju svjedoci.