Četvrti dan potrage
5

Ni traga Seminu Bradiću, policija pretražuje šire područje Vlašića

Piše: E. M.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Federalna uprava civilne zaštite s policijskim službenicima PS Travnik i Jedinice za specijalističku podršku MUP-a SBK danas će nastaviti pretragu terena u okolini Travnika kako bi pronašli mladića Semina Bradića iz mjesta Krpeljići.

Potraga za mladićem koji se u petak poslijepodne udaljio od svoje kuće u nepoznatom pravcu bit će nastavljena i danas uz sve raspoložive ljudske i tehnološke resurse koje koriste FUCZ i kantonalni MUP.

Blizu 200 osoba jučer je pretraživalo širi teren od sela Krpeljići pa je pretraga proširena na Galicu, odnosno širi lokalitet Vlašića kako bi se pokušao pronaći trag mladića s poteškoćama u razvoju Semina Bradića.

U potrazi učestvuju i mještani te lovci koji su već prvog dana nestanka, u subotu, organizovano započeli pretragu terena s ciljem pronalaska mladića.

Međutim, iako je teren pretraživan dronovima i vozilima za nepristupačne terene te je učestvovalo više od 200 osoba, za sada nema nikakvog konkretnog traga koji bi doveo do nestalog Bradića.

Potraga će biti nastavljena danas u 9 sati uz organizovan prijevoz iz Krpeljića i trajat će dok vremenski uvjeti budu dozvoljavali.