Tomislavgrad
0

Nezaposleni otac troje djece poginuo od strujnog udara

SRNA
Himzo Vričić (29), nezaposleni otac troje djece iz Tomislavgrada, smrtno je stradao od strujnog udara u krugu devastirane i napuštene Fabrike plastičnih masa u Tomislavgradu - potvrdio je Srni portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak.

Vrdoljak je rekao da se nesreća dogodila sinoć oko 20.30 časova kada je Vričić prikupljajući otpadni metalni materijal u krugu bivše fabrike "Plastika", dodirnuo kablove u trafostanici koja je bila pod naponom, od čega je na mjestu ostao mrtav.

Uviđaj na licu mjesta izvršili su pripadnici Policijske uprave Tomislavgrad, dežurni ljekar Doma zdravlja, predstavnici JP "Elektro" Tomislavgrad i kantonalni tužilac, nakon čega je tijelo stradalog prevezeno u mrtvačnicu Kantonalne bolnice "Fra Mihovil Sučić" u Livnu, gdje će tokom dana biti izvršena obdukcija.

U posljednjih šest mjeseci ovo je drugi smrtni slučaj od strujnog udara u Livanjskom kantonu prilikom uzimanja otpadnog materijala. Krajem avgusta prošle godine u Livnu je na isti način život izgubio 17- godišnji mladić Elvis Šabanović, koji je sa prijateljem pokušao otuđiti bakrene kablove iz trafo-stanice u krugu Fabrike vunenih tkanina "Livteks".