Prekoračila nužnu odbranu
0

Nevresa Dizdarević optužena za ubistvo surpuga

ZEDA
Kantonalni sud u Zenici potvrdio je optužnicu protiv Nevrese Dizdarević (31) zbog ubistva supruga Ahmedina Dizdarevića (33). Nevresa je optužena za djelo ubistva prekoračenjem nužne odbrane.

Tragičnom događaju koji se desio 13. augusta u kući Dizdarevića u selu Vrselje kod Zenice, prethodila je svađa oko novca. Prema navodima iz optužnice Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, Ahmedin je u alkoholiziranom stanju ušao u kuću i od supruge tražio novac, a kada ga je odbila fizički je nasrnuo na ženu i počeo je tući pesnicama u glavu.

"U namjeri da odbije dalji napad prišla je do kuhinjskog stola i uzela kuhinjski nož, a potom, kad ju je on sustigao i ponovo fizički napao, nožem zadala udarac u predjelu lijeve ključne kosti, nanijevši mu tako ubodnu ranu pri čemu je došlo do oštećenja sudova lijeve podključne arterije i vene kada je zbog iskrvarenja nastupila trenutna smrt A .D.", stoji u optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Nevresa Dizdarević je uhapšena i smještena u pritvor, ali je nakon 30 dana puštena na slobodu. Puštanje iz pritvora tražili su i članovi porodice ubijenog Ahmedina, kako bi se optužena mogla brinuti o dvoje maloljetne djece.

Predmet je preuzeo sudija Kantonalnog suda u Zenici, Asim Pezer, a izjašnjenje o optužnici zakazano je za kraj oktobra.